Sajtok

Tehén mozzarella

Hevített-gyúrt, lágy mozzarella sajt tehéntejből, lében. Kimérős termék.

Bivaly mozzarella

100% bivalytejből készült, hevített-gyúrt, lágy mozzarella sajt, lében. Kimérős termék.

Bivaly feta

30% bivalytejből és 70% tehéntejből készült krémes, feta típusú lágy sajt. Salátákhoz is kiváló.

Brie sajt

Fehérpenésszel érő félpuha, extra tejszínes sajt, 60% zsírtartalommal.

Kézműves Trappista

Extra minőségű hagyományos Trappista sajt. Hosszan érlelt, magas szárazanyag-tartalmú, jól reszelhető. Gyerekkorunk íze!

Nimród sajtja

4 hónapos érlelésű, tejszínes, enyhén bukés sajt. Kimondottan vörösborokhoz ajánljuk.

Bazsalikomos hegyisajt

3 hónapos érlelésű, bazsalikomos fűszerezésű félkemény hegyisajt. Tejszínes, krémes, zamatos.

Borsos hegyisajt

3 hónapos érlelésű, egész borssal fűszerezett félkemény hegyisajt.

Apátsági trappista sajt

Kellemesen tejszínes, enyhén illatos, félkemény sajt. Karaktere miatt felhasználhatósága is széleskörű.

Kézműves füstölt parenyica

Házi készítésű, bükkfa füstölésű hevített-gyúrt sajtpogácsa, a magyar ízlésvilágra hangolva. Sör és vörösbor mellé is kiváló kísérő.

Fehér Angyal sajt

Fehér nemespenésszel érő különleges félpuha sajt. Szelíd, nem túlságosan tolakodó ízei és ruganyos állaga miatt is közkedvelt.

Taleggio D.O.P. sajt

Lombardia alpesi részén készül ez az eredetvédett rúzsflórás lágy sajt. Erős karaktere, vajas textúrája miatt népszerű a markánsabb ízek kedvelőinél.

Sváb keménysajt

18 hónapos érlelésű keménysajt, enyhén virágos íz jegyek jellemzik. Felhasználható reszelve parmezánként, de gyümölcsökkel fogyasztva is igazi élményt nyújt.

Szent György sajtja

4 hónapos érlelésű, extra tejszínes, félkemény erjedési lyukas sajt. Az Ementáli sajt magyarosítása, könnyedebb, lágyabb ízekkel, de mégis jellegzetes karakterrel.

Grana Padano D.O.P. 30 hó

30 hónapos érlelésű, eredetvédett észak-olasz parmezán típusú keménysajt.

Duro Italiano 24 hó

Parmezán típusú, 24 hónapos érlelésű reszelni való keménysajt.

Parmigiano Reggiano

D.O.P. 30 hó. Eredetvédett olasz parmezán sajt Emilia Romagna tartományból. Markáns, robosztus sajt, igazi fűszer pizzára, pastára.

Gorgonzola D.O.P.

Kék nemespenésszel érő, eredetvédett, extra krémes olasz sajt. Enyhén diós ízzel és összetéveszthetetlen karakterrel rendelkezik.

Bajor Edámi sajt

A holland Edámi sajt receptúrájával készül Bajorországban. Félkemény, reszelni is kiváló (szóró sajtként).

Grünerberg kékpenészes

Kék nemespenésszel érő félkemény sajt a német hegyvidékről. Jól vágható állaga kellemes, nem túl tolakodó ízzel párosul.

Grill gomolya sajt

Félzsíros, sütni és grillezni való gomolya sajt.

Köménymagos hegyisajt

3 hónapos érlelésű félkemény hegyisajt, a magyar gasztronómia egyik alapfűszerével, a köménymaggal fűszerezve.

Natúr camembert sajt

Sütni és rántani is kiváló fehérpenészes lágy sajt.

Pokol tüze

Csípős paprikás félkemény hegyisajt, mely csak azok ajánlott, akik igazán bírják az erőset!

Zöld pestós Gouda

A bazsalikom alapú pesto ízesítés kölcsönöz zöld színt és különleges ízt ennek a 3 hónapos érlelésű holland félkemény sajtnak.

Piros pestós Gouda

A répa és paprika alapú pesto ízesítés kölcsönöz piros színt és különleges ízt ennek a 3 hónapos holland félkemény sajtnak.

Fontal Alpinella

Német alpesi félkemény sajt. 10 kg-os gurigában érik, tejszínes állaga és íze miatt közkedvelt, reszelni és olvasztani is kiváló.

Diós félkemény

5 hónapig érlelt diós sajt, melyet nem csak a dió, hanem alap karaktere is különlegessé tesz.

Dél-Tiroli szénatejes

Dél-Tirol festői hegyein legelő, este plusz szénával takarmányozott tehenek teljes tejéből készülő, különleges, jellegzetes ízű, krémes félkemény sajt.

Piave Vecchio D.O.P.

A Piave folyóról elkeresztelt észak-olasz eredetvédett hegyi keménysajt. Felhasználása sokrétű, közepes karaktere miatt könnyen megszerethető.

San Gabriel

Kézműves barna sörben érlelt olasz sajtkülönlegesség. A maláta különleges zamata járja át az egész sajtot és teszi ízét jellegzetessé.

Maasdam nagylyukú

A svájci Emmentáli sajt holland változata. Enyhén édeskés, diós íz jegyekkel rendelkező félkemény sajt.

Füstölt malomkerék

4 hónapos érlelésű, tejszínes, félkemény sajt. Különleges füstölésének köszönhetően kap a sajt egy enyhe, de jellegzetes utóízt, mely csokoládés-karamellás íz tónusokban bontakozik ki.

Francia raclette sajt

Manufakturális módszerekkel készülő, 5 hónapig érlelt zsíros félkemény sajt, mely a rúzsflórának köszönheti egyedi ízét és enyhén bukés illatát. Főként vörösborok kiváló kísérője, de testesebb fehérborok mellett is jól érvényesül.

Szarvasgombás hegyisajt

3 hónapos érlelésű, vadon termő szarvasgombával készülő különleges, enyhén bukés félkemény sajt. Nagyszerű íz harmóniát alkot a sajt a szarvasgombával, egymás karakterét nem elnyomva, hanem fokozatosan erősítve.

Imbriago Piave

Vörösborban érlelt sajt. Észak-Itáliában az első világháború idején a szőlő seprőjébe rejtették el a sajtot az ellenséges katonák elől. Ekkor jöttek rá, hogy ez még külön jót is tett a sajtnak, azóta kissé tovább fejlesztve eredetvédett Cabernet és Raboso borban érlelik.

A hegyi vadász öreg sajtja

1 éves érlelésű markáns tejszínes sajt, mely a svájci sajtkészítés hagyományait tiszteletben tartva, az Appenzeller ihletésére készül, hegyi legelős magyar tarka tehéntejből. A hosszú érlelés utolsó szakaszában válik laktózmentessé, valamint a jellegzetes karakterét adó rumos-diós íz jegyek is ekkor fejlődnek ki a sajtban.

30 hónapos Matuzsálem

A nyári legelő friss tejéből készül ez a különleges keménysajt. Édeskés, virágos íz jegyei a minimum 30 hónapos érlelés során bontakoznak ki a legjobban. A hosszú érés alatt laktóz lebomlik és a tejfehérje tirozin kristályokká alakul, mely a vágott felületen látható. Márványosan törik, viszont enyhébb karaktere miatt nem csak reszelni, de bor mellé is kiváló.