Sajtangyal termékjellemzők

Palackos friss tej

Alacsony hőmérsékleten pasztőrözött tehéntej, magyar tarka tehenek tejéből. 3,5% zsírtartalmú, teljes értékű tej. A jószágok tavasztól őszig legelnek, takarmányként nem kapnak semmilyen génmódosított élelmet.

Sajtkrémek

Hagyományos módszerrel készülő házi készítésű ömlesztett sajtkrém, sajt és tejszín felhasználásával. Natúr és ízesített változatban is kapható. Ízesítések: lilahagymás, fokhagymás, csilis, pestós.

Ivójoghurt

Termelői joghurtjaink natúr és gyümölcsös változatban, házi készítésű lekvárokkal, 5-féle gyümölcsízben. Áfonyás, epres, málnás, erdei gyümölcsös és meggyes ízekben, 330 ml-es kiszerelésben.

Prémium vaj (82%-os)

82%-os zsírtartalmú prémium vaj, mely kimérve áll a vásárlók rendelkezésére. Szendvicsbe, kenyérre kenve és sütéshez is kiváló. Nem sózott!

Juhtúró

Magyar juhtúró, mely 70% juhsajt és 30% tehénsajt felhasználásával készül. Finoman krémes, kellemesen karakteres íz világgal.

Poharas tejföl

20%-os zsírtartalmú, prémium minőségű kézműves tejföl, 175 g-os és 375 g-os kiszerelésben.

Poharas kefir

2,8 %-os zsírtartalmú hagyományos kefir, 175 g-os kiszerelésben.

Mascarpone

Magas zsírtartalmú, olasz mintára készülő, valódi mascarpone tejszínkrémsajt.

Hagyományos rögös tehéntúró

A Hungaricumnak számító klasszikus félzsíros rögös tehéntúró, mindig friss és finom!

Kimérős tejföl

20%-os zsírtartalmú, prémium minőségű kézműves tejföl. Sűrű és krémes, íze és állaga önmagáért beszél.

Házi készítésű körözött

Hagyományos családi recept alapján készülő, házi készítésű körözött juhtúró alapanyagból, termelői édesnemes fűszerpaprikával.

Bazsalikomos-sokhagymás kecske sajtkrém

100% kecsketejből készülő sajtkrémünk friss bazsalikommal és 4-féle hagymával.

Habtejszín

35% zsírtartalmú friss, pasztőrözött tejszín. Tökéletes hab verhető belőle, de használható főzéshez is, nem tartalmaz cukrot.

Cheddar sajtkrémek

Hosszan érlelt cheddar sajtból készülő ömlesztett sajtkrém, natúr, fűszeres és szarvasgombás változatokban.

Házi kakaó

Házi készítésű kakaónk holland kakaóporból készül, teljes tehéntejből. , 500 ml-es kiszerelésben kapható.

Kimérős joghurt

Hagyományos joghurt (3,5%-os zsírtartalmú) és görög krémjoghurt (10%-os zsírtartalmú) kimért változatban.

Házi gomolya sajtok

Friss, tejszínes lágy sajtok natúr, lilahagymás és fokhagymás ízesítésben.

Grill gomolya

Félzsíros, sütni és grillezni való gomolya sajt.

Romadúr juhsajt

1 éves érlelésű, rúzsflórával érlelt illatos, markáns ízű juhsajt.

Natúr camembert

Sütni és rántani is kiváló fehérpenészes lágy sajt.

 

Tehén mozzarella

Hevített-gyúrt, lágy mozzarella sajt tehéntejből, lében. Kimérős termék.

Bivaly mozzarella

100% bivalytejből készült, hevített-gyúrt, lágy mozzarella sajt, lében. Kimérős termék.

Bivaly feta

30% bivalytejből és 70% tehéntejből készült krémes, feta típusú lágy sajt. Salátákhoz is kiváló.

Kézműves Trappista sajt

Extra minőségű hagyományos Trappista sajt. Hosszan érlelt, magas szárazanyag-tartalmú, jól reszelhető. Gyerekkorunk íze!

Kézműves füstölt parenyica

Házi készítésű, bükkfa füstölésű hevített-gyúrt sajtpogácsa, a magyar ízlésvilágra hangolva. Sör és bor mellé is kiváló kísérő.

Tilsiti sajt

Tejszínes, rúzsflórás utóérlelésű, enyhén illatos félkemény sajt. Vörösborokhoz ajánljuk.

Bazsalikomos hegyisajt

3 hónapos érlelésű, bazsalikomos fűszerezésű hegyisajt. Tejszínes, krémes, zamatos.

Köménymagos hegyisajt

3 hónapos érlelésű hegyisajt, a magyar gasztronómia egyik alapfűszerével, a köménymaggal fűszerezve.

Pokol tüze sajt

Csípős paprikás hegyisajt, mely csak azok ajánlott, akik igazán bírják az erőset!

Sváb keménysajt

18 hónapos érlelésű keménysajt, enyhén virágos íz jegyek jellemzik.

Fiatal cheddar sajt

3 hónapos érlelésű cheddar típusú sajt, magyar édesnemes paprikaolajjal színezve.

Öregberegi kecskesajt

2 hónapos érlelésű félpuha sajt 100% kecsketejből. Süthető és grillezhető. Natúr, kakukkfüves és fokhagymás változatokban.

Nimród sajtja

4 hónapos érlelésű, tejszínes, enyhén bukés sajt. Kimondottan vörösborokhoz ajánljuk.

Szent György sajtja

4 hónapos érlelésű, extra tejszínes, félkemény erjedési lyukas sajt. Az Ementáli sajt magyarosítása, könnyedebb, lágyabb ízekkel, de mégis jellegzetes karakterrel.

Füstölt malomkerék sajt

4 hónapos érlelésű, tejszínes, félkemény sajt. Különleges füstölésének köszönhetően kap a sajt egy enyhe, de jellegzetes utóízt, mely csokoládés-karamellás íz tónusokban bontakozik ki.

A hegyi vadász öreg sajtja

1 éves érlelésű markáns tejszínes sajt, mely a svájci sajtkészítés hagyományait tiszteletben tartva, az Appenzeller mintájára készül, hegyi legelős magyar tarka tehéntejből. A hosszú érlelés utolsó szakaszában válik laktózmentessé, valamint a jellegzetes karakterét adó rumos-diós íz jegyek is ekkor fejlődnek ki a sajtban.

Tejszínes camembert

Fehér nemespenésszel érlelt lágy sajt. Minimum egy hónapos érlelésének köszönhetően természetes módon lesz a sajt laktózmentes. Könnyebb, gyümölcsös fehérborok kiváló kísérője, ízéhez jól illeszkednek az olajos magvak is.

Francia raclette sajt

Manufakturális módszerekkel készülő, 5 hónapig érlelt zsíros félkemény sajt, mely a rúzsflórának köszönheti egyedi ízét és enyhén bukés illatát. Főként vörösborok kiváló kísérője, de testesebb fehérborok mellett is jól érvényesül.

Szarvasgombás hegyisajt

3 hónapos érlelésű, vadon termő szarvasgombával készülő különleges, enyhén bukés félkemény sajt. Nagyszerű íz harmóniát alkot a sajt a szarvasgombával, egymás karakterét nem elnyomva, hanem fokozatosan erősítve.

30 hónapos Matuzsálem sajt

A nyári legelő friss tejéből készül ez a különleges keménysajt. Édeskés, virágos íz jegyei a minimum 30 hónapos érlelés során bontakoznak ki a legjobban. A hosszú érés alatt laktóz lebomlik és a tejfehérje tirozin kristályokká alakul, mely a vágott felületen látható. Márványosan törik, viszont enyhébb karaktere miatt nem csak reszelni, de borok mellé is kiváló.

1 éves kecskesajt

100% kecsketejből készülő különleges keménysajt, reszelni és borok mellé is kiváló.

Grana Padano D.O.P. 30 hó

30 hónapos érlelésű, eredetvédett olasz parmezán típusú keménysajt.

Duro Italiano 24 hó

Parmezán típusú, 24 hónapos érlelésű reszelni való keménysajt.

Gorgonzola D.O.P.

Kékpenésszel érő eredetvédett olasz félpuha sajt.

Juh Gouda sajt

100% juhtejből készülő holland, félkemény, Gouda típusú juhsajt.

Pecorino Sedda

Szardínia szigetén készülő félkemény Pecorino juhsajt, 100% szárd juhtejből.

Somogyi parmezán sajt

2 éves érlelésű, Jersey tehenek tejéből készülő parmezán típusú keménysajt.

Brie sajt

Fehérpenésszel érő félpuha, extra tejszínes sajt, 60% zsírtartalommal.

Grünerberg kékpenészes sajt

Kék nemespenésszel érő félkemény sajt a német hegyvidékről.

Caprino Bianco

100 % kecsketejből készülő, holland kecske Gouda sajt.

Arany kecske

1 éves érlelésű, 100 % kecsketejből készülő, különleges holland kemény kecskesajt, sajátos rumos-diós és karamellás ízekkel.

Maasdam nagylyukú sajt

A svájci Emmentáli sajt holland változata. Enyhén édeskés, diós íz jegyekkel rendelkező félkemény sajt.

Zöld pestós Gouda sajt

A bazsalikom alapú pesto ízesítés kölcsönöz zöld színt és különleges ízt ennek a 3 hónapos érlelésű holland félkemény sajtnak.

Bajor Edámi sajt

A holland Edámi sajt receptúrájával készül Bajorországban. Félkemény, reszelni is kiváló (szóró sajtként).

Piros pestós Gouda sajt

A répa és paprika alapú pesto ízesítés kölcsönöz piros színt és

különleges ízt ennek a 3 hónapos holland félkemény sajtnak.